Shantykoor Haven in Zicht viert 15-jarig jubileum

BURUM - Het Shantykoor ”Haven in Zicht” uit het Burum heeft zaterdagavond op grootse wijze haar 15 jarig jubileum gevierd. Tezamen met het bekende duo ”Klún & Knoffelhakke” werd het in het volle dorpshuis van Burum een knallend jubileumfeest.

Hoogtepunt was het presenteren van de nieuwe CD. De CD is op een professionele wijze opgenomen en uitgevoerd  door Dream Project Studio’s uit Ee. Door Lieuwe Ferwerda werd namens de Studio, de eerste CD aangeboden aan het langst zingende koorlid Kor Kloppenburg. In de pauze was er een mega verloting. De vele prijzen werden beschikbaar gesteld door de middenstand uit Kollum, Grijpskerk, Buitenpost en andere plaatsen.

Het jubilerende koor bestaat uit vrouwen en mannen en stelt zich ten doel om met elkaar gezellig en in een ontspannen sfeer te zingen. Dit willen ze ook delen met andere mensen. Zo treden ze vaak op in seniorencentra en in verzorgingshuizen. Het repertoire bestaat niet alleen uit zeemansliederen, maar ook hedendaagse liederen. Ze willen zich graag onderscheiden van andere koren met betrekking tot repertoire, presentatie en zangkwaliteiten. Bij optredens staan voor dit Shantykoor de toehoorders altijd centraal. Een goede interactie met het publiek is een vereiste.

Het koor wordt door twee accordeonisten begeleid. Indien gewenst is er ook begeleiding van een mondharmonica en een grote trom. Het geheel staat onder leiding van een dirigent. Als er mensen zijn die ook van zingen houden en verder het bovenstaande aanspreekt worden die hierbij uitgenodigd om eens geheel vrijblijvend mee te komen repeteren. De repetitieavond is op woensdagavond in de oneven weken in het dorpshuis te Burum. Zie voor verdere informatie de website: www.shantykoor-burum.nl

Bron: RTVNOF


 

 

Burum Tweets