Gezellige drukte bij Sail Burum

Zaterdagmiddag 24 juni organiseerde Watersportvereniging Burum E.O Sail op het Haventerrein de Meerpaal in Burum. Door het prachtige weer kwam er weer veel publiek op af. Er was veel te beleven en te koop. Het was weer een Gezellige drukte bij Sail Burum.

Zo was er onder andere rommelmarkt, palingroken, miniatuurboten, springkussen, barbecue met live muziek. Ook ontbrak het rad van fortuin niet waar men mooie prijzen mee kon winnen, zoals vleespakketten en taarten. De aanwezige kinderen maakten massaal gebruik van de waterbal.  Het feest ging door tot in de late uurtjes met muziek en barbecue.

Jachthaven De Dwinger is nu al bijna twee jaar een belangrijke voorziening aan grensrivier de Lauwers tussen Fryslân en Groningen. Naast passantenplaatsen heeft de haven een wc- en douchegelegenheid. Daarnaast is er een afzuiginstallatie voor vuilwatertanks. Het overheidsbeleid is er op gericht om het lozen van afvalstoffen op het water zo veel mogelijk te voorkomen. Daarom vervult de haven een belangrijke functie in de regio.

Bron en meer foto's: RTVNOF

© Foto's: Sake Beerstra

Burum Tweets