Bord onthuld voor buurtschap De Keegen

Vrijdagmiddag 7 juli onthulde wethouder Jelle Boerema samen met de voorzitter van plaatselijk belang Burum, Baukje Vlieg en dorpshistoricus Willem Kloppenburg het naambord van buurtschap De Keegen onder Burum (ter hoogte van de Keegensterweg 26).

De gemeente Kollumerland c.a. is als gemeente zich heel bewust van de cultuurhistorische, maatschappelijke, landschappelijke en toeristische waarde van haar buurtschappen. ‘De gemeente vindt het daarom belangrijk om deze dus letterlijk op de kaart te zetten’, aldus wethouder Jelle Boerema. Buurtschappen maken altijd deel uit van een dorp. Ze hebben dus niet de status van een dorp en de namen zijn ook niet terug te vinden als postadres.

De gemeente vindt het belangrijk dat de buurtschapsnamen, die vaak al heel lang bestaan, niet verloren gaan. Daarom worden langs openbare wegen borden geplaatst om aan te geven waar welke buurtschap ligt. De buurtschapsborden zijn gefaseerd geplaatst vanaf 2008, enkele buurtschappen per jaar. De Keegen is het laatste en 21e buurtschap dat geplaatst wordt.

Bron en meer foto's: RTVNOF

© Foto's: Sake Beerstra

Burum Tweets