Onthulling en presentatie programma BC2018

BURUM - Zaterdag 7 oktober 2017 werd in Burum door Sietske Poepjes, de gedeputeerde van de Provincie Fryslân, het bord onthuld samen met burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland c.a. waarmee de aandacht wordt gevestigd op Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa.

Dit bord werd speciaal verplaatst van de provinciegrens naar Burum aan de Friesestraatweg (N355 Leeuwarden-Groningen). De presentatie was door de weersomstandigheden verplaatst naar de loods van Bremer Transport in Burum. Iedereen werd welkom geheten door Bouke Koning die het programma presenteerde.

Na de presentatie werd er gezamenlijk gelopen naar het bord om het te onthullen. Tijdens de onthulling was het miezerig weer.
Het hele jaar door zullen door de 21 verenigingen en andere samenwerkingsverbanden die Burum rijk is activiteiten worden georganiseerd. Tijdens deze activiteiten steken de inwoners hun speciale culturele vlag uit, zodat van ver al te zien is dat er in Burum iets bijzonders aan de hand is.

Bij deze gelegenheid zal ook het eerste exemplaar van de speciaal ontworpen fotokalender met het jaarprogramma van Burum Cultureel 2018 met bijbehorende culturele vlag aan mevr. Poepjes worden aangeboden. Het kalenderpakket was na de presentatie verkrijgbaar voor 10 €. Boerum City presenteert zich in 2018 als het ‘kleine broertje’ van Leeuwarden door te laten zien waar een kleine MIENSKIP groot in kan zijn.

Bron en meer foto's: RTVNOF

© foto's: Sake Beerstra

Burum Tweets