Geweldig optreden Amusementskoor Haven in Zicht

HARDEGARIJP - Het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum, treden op in het It Talma Hûs te Bennema State te Hurdegaryp. De mannen van het Amusementskoor hadden een nieuwe outfit aan en dit paste prachtig bij de dames van het koor.

Het werd een fantastisch optreden, in een volle zaal met enthousiaste mensen. De vele vrijwilligers liepen af en aan om alle bewoners op tijd in de grote zaal te krijgen. Zonder deze vrijwilligers is het niet mogelijk zulke activiteiten te houden. Nadat iedereen een plaatsje had gekregen werd het koor welkom geheten door Coby van der Bij namens Bennema State.

Het koor werd ook deze middag voortreffelijk begeleid op de accordeon door Joze Boon en Truida van Santen. Onder leiding van Geert Dijkstra werd het een zeer afwisselend optreden voor de aanwezigen en het koor. Er werd door iedereen meegezongen en de aanwezigen genoten zichtbaar. Het koor zong diverse liederen, zoals “Hert fan Fryslân”, “Sofietje”, You are my sunshine, Que sera sera en “Fannacht hie ik in frjemde dream”. Mieke Baars las een gedicht voor van Nel Benschop en de bewoners hadden ook hier een warm applausvoor over.

Op verzoek van de bewoners werd ook het lied “The Fields of Athenry” gezongen, met als solisten Tineke Dijkstra en Bouke Zijlstra. Zij kregen een geweldig applaus van de zaal. De middag vloog om  en aan het eind volgde een daverendapplaus. Coby van der Bij vroeg de bewoners of het koor ook in 2018 een optreden moest verzorgen. Liever twee keer in het jaar dan alleen in december was de mening van de aanwezigen. Het was een fantastische middag en het koor zong als toegift “Hert fan Fryslân” nog een keer. Deze muzikale avond werd mede mogelijk gemaakt door de Femme van der Schaaf Stichting. Met de gift van de Femme van der Schaaf Stichting kan het Amusementskoor een muzikale middag of avond verzorgen in verzorgingshuizen in de regio Noard East Fryslân en omgeving.

Dit tegen een gereduceerde prijs omdat de ouderen niet de dupe mogen worden van bezuinigingen. Wilt u ook een optreden sponsoren dan kunt u contact opnemen met Heerco van der Galiën, de penningmeester van het koor. Zie daarvoor de website. Het eerste optreden in 2018 was op Nieuwjaarsdag, tijdens de 20 twintigste Nieuwjaarsduik in Burum. Dit was ook weer een heel gezellig samenzijn.

Bron: RTVNOF

©Foto's eigen foto's

Burum Tweets