Amusementskoor Haven in Zicht in Lioessens

LIOESSENS - Op zondagmiddag 4 maart 2018 verzorgde het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum, een concert in de St. Petrus kerk te Lioessens. Het werd een prachtig optreden, in een volle kerk met enthousiaste mensen. De akoestiek in de kerk is geweldig en mede door geluidsman Johannes van der Heide kwam alles heel goed uit de verf.

Na de repetitie in de kerk kreeg het koor te maken met enkele tegenvallers. Eerst meldde accordeonist Truida van Santen zich ziek af en daarna kwam een telefoontje van Jozé Boon, de andere accordeonist, dat ze een erge aanval had van spit en ze niet kon spelen. Ook een van de solisten (Tineke Dijkstra) kreeg griep en was niet in staat te zingen. Alle zeilen werden bijgezet om het concert toch te laten doorgaan. De organisatie slaagde erin twee accordeonisten bereid te vinden om te spelen.

Ale de Vries en Lieuwe de Jong (accordeonisten van de Beurtskippers) waren bereid om het koor te begeleiden tijdens dit concert. De solo van het lied “Droomland” werd dit maal gezongen door Riki Mulder en Bouke Zijlstra. Onder leiding van Geert Dijkstra werd het een zeer afwisselend optreden voor de aanwezigen en het koor. Er werd door iedereen in de kerk meegezongen en de aanwezigen genoten zichtbaar. Heerco van der Galiën had ervoor gezorgd dat de aanwezigen in de kerk konden meezingen via de tekst op het scherm van de t.v. Het koor zong diverse liederen, zoals “Hert fan Fryslân”, “Sofietje”, You are mysunshine, Que sera sera en “Fannachthie ik in frjemde dream”.

Mieke Baars las een gedicht voor en dit werd ook zeer gewaardeerd. Zij kregen een geweldig applaus van de aanwezigen in de kerk. De middag vloog om  en aan het eind volgde een daverend applaus. Het was een fantastische middag en het koor zong als slot It Frysk Folksliet. Jannie van der Wagen bedankte namens de organisatie het koor en hoopte dat dit in de toekomst een vervolg zou krijgen. Het volgende optreden van het Amusementskoor is op 23 maart in “Berchhiem” te Burgum.

Bron: RTVNOF

© Foto's eigen foto's

Burum Tweets