100 Jaar vereniging dorpsbelangen Burum

Vereniging Dorpsbelangen Burum bestaat 100 jaar

BURUM - Tijdens de feestelijke jaarvergadering op maandag 12 maart werd onder het genot van koffie/thee met oranjekoek het officiële gedeelte van de agenda doorlopen. Er werd afscheid genomen van bestuurslid  Andre vd Laan. Voorzitster Baukje Vlieg bedankte Andre voor zijn inzet de afgelopen vijf jaar met name wat betreft de renovatie van het sportveld en het project Zonneweide Burum.

Na de  pauze sprak burgemeester Bilker de jubilerende vereniging toe. Hij vertelde in zijn toespraak hoe de verenigingen voor Dorpsbelangen zijn uitgegroeid tot een belangrijke gesprekspartner voor diverse instantie waar onder bv. de gemeenten. Vervolgens hield P.A. de Vries een verhaal samengesteld uit de oude notulenboeken.

Het feestelijke programma werd afgesloten met een petje op/petje af kwis met vragen over de geschiedenis van Burum. Quizmaster W. Kloppenburg had na 10 vragen al genoeg om de winnaar van de eerste Boerumer kwis uit te roepen, Sander Meindertsma. Daarna hebben we voor de gezelligheid nog maar een rondje vragen gedaan.

De leden werden getrakteerd op een goed gevulde “goody bag”. De overige gasten ontvingen een mooie tas met daarop de skyline van Burum. Het jubileumjaar wordt in juni afgesloten met een dorpsontbijt en feestavond.

Ver. Dorpsbelangen Burum bestaat 100 jaar

 

Bron: RTVNOF 

 _____________________________________________________________________________________________________

Burum Tweets