Ruurdtsje Poortinga- de Haan te gast in De Simmer fan...

BURUM - De vrijwilligers van Streekomroep RTV NOF zijn ook in de zomer actief. Elk weekend is het programma: De Simmer te horen. Hierin is elke zaterdagmiddag veel aandacht voor nieuws, evenementen en muziek uit de regio. Tevens zijn er nieuwsgierige gesprekken met bijzondere inwoners van Noordoost Fryslân te horen.

© Foto's: RTV NOF

De tweede gast in deze reeks is trouwambtenaar Ruurdtsje Poortinga- de Haan. Verslaggever Paul Achterberg ging bij haar langs in haar huidige woonplaats Burum. Ze typeert zichzelf als een bezige bij.

Zo is ze naast buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand onder andere taakouderling bij de kerk en houdt ze van poeïzie. In deze radiouitzending praten we met Ruurdtsje over de vakanties, muziek, de regio en zij leverde de muzieknummers aan die we draaien in dit uur van De Simmer fan. Tot slot nog een tip van de Burumer: ,,Minsken moatte mear laitsje!”

Op 30 juni tussen 11:00 uur en 12:00 uur kunt u luisteren naar De Simmer fan Marcel Smit. De Simmer fan Ruurdtsje Poortinga- de Haant is te beluisteren op van 12:00 uur en 13:00 uur op Streekomroep RTV NOF. De herhaling wordt uitgezonden op zaterdag 7 juli tussen 11:00 uur en 12:00 uur.

Burum Tweets