Advendo wint Duits goud

RASTEDE (D) - De christelijke brassband Advendo uit Burum is afgelopen weekend kampioen geworden in Duitsland. Met maar liefst 96,33 punten won zij de gouden medaille met lof in de lichte concertdivisie. Uiteindelijk waren deze behaalde 96 punten ook nog eens goed voor een algehele derde plaats van alle bands die aan deze European Open Championships meededen. Voor dirigent Stefan de Groot was het dubbel feest; hij werd gekroond tot beste dirigent van de divisie.

Zaterdag 30 juni was het zover: de Rasteder Musiktagen. Om 12 uur ’s middags mocht brassband Advendo haar stukken ten gehore brengen in de Mehrzweckhalle, een enorme sporthal in Rastede. Aan de driekoppige jury de taak om alle bands te beoordelen op onderdelen als tempokeuze, ritmiek en samenspel, toon en klankkwaliteit en de technische uitvoering. Brassband Advendo kreeg op al deze onderdelen een 9 of hoger; een zeer goed verzorgd optreden dus.

De prijsuitreiking van drie dagen Rasteder Musiktagen vond plaats in de namiddag van zondag 1 juli. Onder toeziend oog van alle aanwezige bands en de vele aanwezige toeschouwers werd bekend gemaakt dat Advendo in de “leichte Konzertbewertungsklasse”, de lichte concertdivisie, kampioen is geworden. Voorzitter Pieter Meindertsma en dirigent Stefan de Groot liepen, onder uitbundig geschreeuw van de aanwezige bandleden, naar de felbegeerde nummer 1 op het podium. Niet veel later werd ook bekend dat Stefan is uitgeroepen tot beste dirigent in de divisie. Hij kreeg als rapportcijfer een 10 voor zijn dirigeerwerk en mocht zelf ook een medaille in ontvangst nemen.

Bij terugkomst in Burum-City werden een aantal leden en Stefan feestelijk ontvangen door fans en leden van de band. Hiermee kwam er een einde aan het zeer succesvolle Duitse avontuur van de christelijke brassband Advendo uit Burum. Een prachtige afsluiter van een muzikaal seizoen.

© Foto's: Eigen foto's

Burum Tweets