Mienskip Burum

kunstwerk "Mienskip BURUM" 

Burum Cultureel 2018 was een jaar om niet te vergeten. Veel activiteiten zijn er georganiseerd, waaronder Blik op Burum: de foto- en kunstroute. In Atelier Galerie Aafke Holman kon u, in het bijzonder op deze dag, allerlei kunstwerken aanschouwen van kunstenaars uit Burum. Zo ook het kunstwerk van Heleen Kater, genaamd Mienskip Burum.

 mienskip3

Het werk, dat zich laat kenmerken door figuurtjes op een plaat van piepschuim, laat gedetailleerd de bevolkingssamenstelling van de kern van Burum (maart 2018) per huishouden zien. In totaal heeft Heleen alle 517 inwoners gemaakt van cocktailprikkers, dun koperdraad en boetseerwas, welke ze vervolgens op de juiste plek heeft gepositioneerd op de piepschuim plaat. Mienskip Burum vertelt het verhaal van mensen die deel uitmaken van onze dorpsgemeenschap. Mensen die pas zichtbaar worden wanneer je de vier muren om hen heen weghaalt.

Doordat het kunstwerk zo’n krachtige boodschap vertolkt en er vele positieve reacties vanuit het dorp zijn gekomen, wil Dorpsbelangen Burum proberen dit werk te behouden voor het dorp. Dit kan door het kunstwerk in brons te gieten. Helaas is dit niet een snel af te handelen kwestie. Er moet draagvlak komen onder de inwoners en er zijn mensen nodig die een commissie willen vormen om zo de benodigde financiën bij elkaar te sprokkelen. Daarnaast moet het kunstwerk uiteindelijk ergens z’n eigen plek gaan krijgen en moet het gepromoot en onthuld worden. Acties die hiervoor verricht moeten worden, zijn onder andere het aanschrijven van verscheidene fondsen voor financiële middelen, het netjes maken van de omgeving waar het kunstwerk geplaatst gaat worden en het regelmatig onderhouden van contact met de pers (door bv. stukjes te schrijven).

 

U begrijpt het wel; er zullen dingen moeten gebeuren waar niet één, maar meerdere personen voor nodig zijn. Daarom doen wij, Dorpsbelangen Burum, hierbij een oproep aan u om uw steun en eventuele aansluiting binnen de nog op te zetten commissie.

U vindt onderaan het artikel een strookje waarbij u kunt aangeven of u het initiatief wel of niet omarmt en of u zich wilt voegen bij een te vormen commissie. Dit strookje kan door de brievenbus worden gedaan bij Wilma Bakker aan de Kloosterweg 11 te Burum.

U kunt het strookje hier digitaal invullen.

Namens Vereniging Dorpsbelangen Burum,

Hartelijk dank voor uw steun en medewerking!

 

Klik hier om naar het digitale aanmeldstrookje te gaan

Burum Tweets