Groep 8 CBS Op de Hoogte uit Burum neemt in stijl afscheid

(UITGEBREID)

De veertien leerlingen van groep 8 van Christelijke Basis School “Op de Hoogte” hebben afgelopen woensdag  3 juli een prachtige laatste schooldag gehad. Na 8 jaar door een fantastisch team van juffen en meester te zijn “opgeleid”  hadden de leerlingen besloten om hun (oud) juffen en (oud) meesters eens lekker te verwennen. De weersvoorspellingen waren vooraf niet zo goed maar gelukkig werd het ‘s middags goed weer en kon het complete programma worden afgewerkt.

De voorbereiding begon zo’n twee maanden geleden en dat was ook nodig want de gehele middag en avond zat in een strak schema met veel onderdelen op het programma. Om kwart over twaalf  stond een tractor met een prachtige wagen voor waar alle leerlingen en juffen en meesters op stapten. De reis ging eerst naar Warfstermolen bij logement Doosje. Hier stond een heerlijke lunch  klaar. Vervolgens werd gekeken naar een film waarover later meer. Na de film gingen de kinderen de keuken van logement Doosje in om lekkere hapjes te maken voor het avondprogramma.

Hierna ging de reis naar de haven van Burum. Eerst werd hier deel twee van de film afgespeeld. Op het programma stond nu het spel “Ren Je Rot”. Vol enthousiasme werden vragen beantwoord uit de categorieën  over o.a. “school”, “de meester en juffen”, “Burum & Warfstermolen” en “Algemene kennis”.  Vervolgens ging de reis verder naar De Meerpaal 19 waar Catharina Schotanus een heerlijke high-tea klaar had staan. Veel lekkere hapjes en taartjes vonden gretig aftrek.

Met de tractor en wagen werd vervolgens de reis vervolgt naar de familie Van der Born. Hier werd het derde deel van de film gezien. De film was een film met de kinderen zelf in de hoofdrol. De kinderen  hadden nl. een crimi-film gemaakt waarbij er vijf verdachten waren die allemaal verdacht werden van het stelen van het paard Amika. Het team van juffen en meesters moet extra goed opletten want zij moesten na deel vier aangeven wie zij dachten dat de dader was. Na de film werd iedereen ingedeeld in vier groepen en werd om de boerderij een partijtje boerengolf gespeeld. Het ene team had wat meer moeite om met de stok en klomp de bal te sturen. Na optellen, indexeren en corrigeren van alle scores bleken alle vier teams 125 punten te hebben zodat iedereen winnaar was.

Vervolgens werd de reis vervolgt naar de Kloosterweg waar eerst het vierde en laatste deel van film werd getoond. Iedereen zag de juffen en meesters zenuwachtig worden want het moment van de waarheid was aangebroken en zij moesten hun verdachte op een papiertje schrijven. De uitslag zou  ’s avonds bekend worden gemaakt. Vervolgens stond er voor alle kinderen patat klaar en maakten Johan Bakker en Pieter Anko de Vries voor  iedereen lekkere saté-stokjes. Verder hadden Wilma Bakker en Yke de Vries bovendien een aantal lekkere salades gemaakt.

Daarna was het voor iedereen tijd om zich even op te frissen en ging het programma ’s avonds om 19:30 uur op school verder. Naast alle leerlingen, meesters en juffen waren nu ook alle ouders aanwezig. Na het openingswoord door de directeur Peter Sipkes werden alle kinderen door het team “toegesproken “ in de vorm van een persoonlijk gedicht.

Nogmaals werd voor alle ouders de gehele film gedraaid. Na het vierde deel was iedereen benieuwd naar de ontknoping. Deel  vijf van de film, de ontknoping, werd dan ook door iedereen met veel spanning aangehoord.  Toen duidelijk wie de dader was bleek dat een aantal van het team goed hadden opgelet.

Omdat de kinderen niet onopgemerkt wilden vertrekken, boden de kinderen ter herinnering aan het team een prachtige foto van hun groep aan. En daarnaast hadden de leerlingen nog wat in petto: de Walk of Fame.

 Alle kinderen hadden een persoonlijk tijdcapsule gevuld met persoonlijke dingen. Op het schoolplein werden deze tijdcapsules begraven. Ooit komen deze tijdcapsules weer naar boven en kan iedereen die de capsules dan opent, zien want in 2013 deze leerlingen bezig hield. Om ook de tijdcapsules aan de bovengrond een speciaal tintje te geven, had iedere leerling een straattegel gemaakt met een afdruk van een voet of hand met de eigen naam. Deze tegels werden vervolgens als een Walk of Fame over de tijdcapsules geplaatst.

Hierna was het tijd voor een drankje en een hapje (zeer lekker en door de leerlingen zelf gemaakt aan het begin van de dag). Ook nu was het nog niet afgelopen want nu werden er nog een aantal foto’s van de leerlingen getoond van de afgelopen acht jaar. Een prachtige afsluiting van een geslaagde dag waarin groep acht “CBS Op de Hoogte” achter zich laten en na de zomervakantie beginnen aan een nieuwe stap op een andere school.

Burum Tweets