Via het dorpsportaal (https://burum4you.nl) kunt u onderling beeldcontact maken vanuit huis. U hoeft hiervoor dus niet meer naar het dorpshuis.

Om beeldcontact te maken is het nodig om een account aan te maken op het digitale dorpsportaal. Om een account aan te maken klikt u in de rechterkolom op ‘registreer’ . Als u een Facebook account heeft, kunt u ook inloggen met uw Facebook account.

Kiest u voor ‘registreer' dan wordt u gevraagd een gebruikersnaam, wachtwoord en emailadres op te geven. U krijgt daarna een bevestigingsmail toegestuurd. Pas nadat u de link in deze bevestigingsmail heeft goedgekeurd, krijgt u toegang tot uw account op het digitale dorpsportaal.

Na het inloggen verschijnt er een aantal extra iconen, Burum Social , Boekenruil, Wehelpen en Beeldcontact. Voor de beeldverbinding gaat u naar het icoon Beeldcontact.

Beeldcontact maken

Beeldcontact maken is heel eenvoudig.

U klikt op de icoon Beeldcontact. In het volgende scherm ziet u wie van de Burumers op dat moment ingelogd zijn. U kiest degene die u wilt bellen, en klikt op de naam. Vervolgens hoort u een kiestoon. De persoon die u belt, neemt nu op door op de knop Opnemen te klikken.

Als iemand u belt, hoort u de kiestoon en ziet u wie u belt. Door te klikken neemt u op.

Wanneer u eenmaal een account heeft aangemaakt, kunt u nog meer binnen het dorpsportaal: behalve beeldcontact maken heeft u nu ook de mogelijkheid om deel te nemen aan Burum Social, een soort Facebook maar dan voor inwoners van Burum. Ook krijgt u  toegang tot wehelpen.nl en boekenruil. U hoeft dus maar één keer een wachtwoord aan te maken!