De vereniging voor dorpsbelangen Burum heeft als doel "het behartigen van de plaatselijke belangen van Burum in de meest ruime zin". In kleine dorpen zoals Burum zijn de laatste jaren veel faciliteiten verdwenen. Gelukkig hebben we nog wel een mooi dorpshuis en een bruisend verenigingsleven.

Ook de dorpsbewoners moeten het dorp zelf leefbaar en leuk houden. Omdat samen meer kan dan ieder individueel, heeft de vereniging dorpsbelangen Burum een belangrijke functie. Jaarlijks maken wij een rondje Burum, om de "oneffenheden" in ons dorp bij de gemeente aan te kaarten. VERENIGING DORPSBELANGEN fungeert als tussenpersoon tussen dorpsbewoners en gemeente. Ook bij nieuwe initiatieven kan dorpsbelangen ingeschakeld worden.

Wij als dorpsbelangen hebben het met veel vrijwilligers mogelijk gemaakt om de speeltuin te voorzien van nieuwe speeltoestellen. Dit is van belang voor onze kinderen, want onze kinderen zijn de toekomst van ons dorp!

De dorpskrant "Burum in beweging" is ook een onderdeel van  VERENIGING DORPSBELANGEN BURUM

Jaarlijks worden er bijdragen gegeven aan de Oranjevereniging, Kinderspeelweekcommissie, de Sinterklaascommissie, om het mogelijk te maken activiteiten voor ons dorp te organiseren.

Zoals u hebt kunnen lezen, zetten wij ons voor meer dan 100% in voor ons dorp. Graag zouden we u, als u nog geen lid bent, als lid willen werven! U hebt daardoor inspraak op onze jaarlijkse ledenvergadering en wij hebben meer financiële middelen om dingen te realiseren. Samen staan we sterk in het belang van ons dorp en kunnen wij ervoor zorgen dat Burum een prettige plek blijft om te wonen! Hiervoor kunt u contact opnemen met Grietje Kuipers. 

Heeft u vragen of ideeën, kom gerust langs bij een van de bestuursleden of stuur een mailtje:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bankrekening: NL13RABO 0333306953

Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter:      Baukje Vlieg           (tel. 249186)

Penningm:    Grietje Kuipers       (tel. 249543)

Secretaris:    Wilma Bakker         (tel. 849930)

Adjunct:        Taeke Oostra          (tel.249545)

Leden:                       

                    André v/d Laan        (tel. 249003)