PlusBus OpStap rijdt door de gemeente Kollumerland c.a. en verre omgeving!

OpStap met de PlusBus OpStap

Woont u zelfstandig en komt u, om welke reden dan ook, minder de deur uit dan u eigenlijk zou willen? De bus van de Stichting PlusBus OpStap De Lauwers e.o. rijdt voor u door de hele regio en ver daar buiten. U kunt met deze bus deelnemen aan allerlei uitstapjes of er boodschappen mee doen. Op stap binnen of buiten de provincie!

Allemaal vrijwilligers

Een team van gemotiveerde vrijwilligers begeleidt en vervoert u samen met andere 55-plussers naar bijvoorbeeld het winkelcentrum in Kollum om er boodschappen te doen of naar Lauwersoog om bijvoorbeeld een visje te eten. De PlusBus OpStap maakt ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Orvelte, Volendam of het Planetarium in Franeker.

De PlusBus OpStap De Lauwers is dus geen bus die alleen naar de supermarkt rijdt, maar vooral een bus waar uitstapjes mee worden gemaakt.

De bus doet geen individueel vervoer, daar hebben we de taxi voor!

Hoe werkt PlusBus OpStap De Lauwers?
Iedere maand verschijnt het programma waarin alle uitstapjes met bijbehorende tijden en ritprijzen staan vermeld. Het programma verschijnt als boekje, maar is ook op internet te vinden. De link voor het meest actuele programma vindt u hieronder.

Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 kunt u zich voor onze activiteiten aanmelden. Dat kan op telefoonnummer 0511-700207.

Altijd begeleiding
Bij ieder uitstapje gaan altijd twee vrijwilligers mee, een chauffeur voor de bus en een begeleid(st)er. Daarom kunnen mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, gemakkelijk mee. Deelnemers worden door de bus van huis opgehaald en na afloop weer tot de voordeur terug gebracht.

Het nieuwste programma

programma november-december 2016

 

Meer informatie

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de PlusBus Kollumerland?
Bel naar telefoonnummer 0511-700207 en u krijgt één van de medewerkers van PlusBus OpStap De Lauwers aan de lijn.